hormooncoach edeEen luisterend oor en een bij jou passend advies!

Mijn naam is Cora van Wijnen- van Poortvliet. Ik heb een universitaire Master Levenslooppsychologie, een vrij nieuwe richting waarin men uitgaat van de Positieve Psychologie. Concreet: het versterken van sterke eigenschappen en veerkracht: kracht in plaats van klacht.
De opleiding tot Care for Women specialiste heb ik aan het Care for Women Instituut te Amersfoort gevolgd.
Door deze combinatie van praktische en psychologische kennis sluit ik uitstekend aan op jouw specifieke situatie en je hormonale problemen.
De post HBO opleiding Psycho Neuro Endicrinologie Immunologie (CellCare te Putten, 2018) helpt bij het begrijpen van het ontstaan van ziekte en vooral wat er aan te doen is middels orthomoleculaire adviezen.
Ik ben aangesloten bij de MBOG waardoor natuurgeneeskundige consulten (gedeeltelijk) kunnen worden vergoed.
Als HBO opgeleid verpleegkundige was ik meer dan 25 jaar werkzaam in een algemeen ziekenhuis, waarvan een lange periode op de Intensive Care. Cora van Wijnen

Begeleiden en adviseren in moeilijke situaties zijn mijn sterkste competenties. Ik help je dan ook graag om je door een maatwerktraject met aandacht voor leefwijze, beweging, voeding en eventueel supplementen weer beter in je vel te laten voelen.
Consulten

Of je nu overgangsproblemen hebt, borstkanker hebt gehad, moeilijk zwanger wordt, problemen hebt met je menstruatie of vragen hebt over anticonceptie: je bent welkom in mijn praktijk!

Ik geef je graag persoonlijke aandacht en een deskundig en passend advies. Tijdens consulten van een uur  luister ik inlevend naar jouw verhaal. Je probleem wordt verhelderd waarna we samen een passend plan opstellen. We besteden aandacht aan het ontstaan van je klachten. We bespreken onder andere hoe je stressfactoren, die een grote rol kunnen spelen bij hormonale klachten, kunt verminderen. Naast tips over voeding en beweging bekijken we welke supplementen, zoals fytotherapie en voedingssupplementen, je kunt gebruiken om meer regie over je lichaam en leven te ervaren.

Tijdens een consult bekijken we of risicofactoren bij jou kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Je kunt hierbij denken aan problemen rond zwangerschap, maar ook hart- en vaatziekten, diabetes, botontkalking en schildklierproblemen.

Mocht je door een lichamelijke beperking niet in staat zijn om naar mijn praktijk te komen dan kan het consult elders plaats vinden.